İçerik Tıklama Görünümü : 190740
ZayıfEn iyi
Parçacık Fiziği
Salı, 21 Şubat 2012 10:29

13 Şubat 2012 tarihinde yapılan yıllık Chamonix çalıştayında alınan kararla bu yıl (2012) CERN'deki Büyük Hadron Çarpıştırıcısı'nın kütle merkezi enerjisinin demet başına 4 TeV olacağı açıklandı. Yıl sonuna kadar alınacak verinin toplam ışınlık değerinin ise 15 fb-1 olması bekleniyor. Böylece geçen sene 7 TeV ile çalışan (demet başına 3.5 TeV) Büyük Hadron çarpıştırıcısı kendi alanında kırdığı rekoru bu sene geçeceğe benziyor.

CERN resmi açıklamasını okumak için tıklayınız.